Cauți Căminul De Bătrâni Potrivit? Iată Cum Știi Că L-ai Găsit

camin-de-batrani-care-center-sfanta-maria

Dacă ai în familie o persoană dragă care are nevoie de îngrijire medicală asistată, sau care a rămas singură la bătrânețe, prima soluție la care te gândești este: căminul de bătrâni.

Însă, la o primă căutare vei găsi multe opțiuni din care poți alege, dar, cum ești sigur că ai găsit căminul potrivit pentru mama, tatăl, bunica sau bunicul dragi ție?

Un cămin de bătrâni nu este un spital sau o clinică în care îți duci mama pentru tratament pe o perioadă de 4,5 zile sau o săptămână. Un cămin îi va deveni așa cum îi spune și numele, „cămin” pentru o perioadă mai lungă de timp, sau chiar toată bătrânețea. Astfel că trebuie să te asiguri nu doar că va beneficia de tot ceea ce beneficiază în propria casă, dar și de multe alte lucruri în plus.

Vin în ajutorul tău și am pus cap la cap, în continuarea acestui articol, cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent atunci când alegi o nouă casă pentru o persoană dragă.

Să trecem la treabă…

5 criterii după care să alegi căminul de bătrâni potrivit:

Atunci când alegi să duci o persoană dragă într-un cămin de bătrâni, asigură-te că îi va oferi cel puțin tot ce îi oferim noi. Iar printre facilitățile de top de care va beneficia un bătrân în căminul nostru amintesc:

1. Îngrijire și recuperare medicală

Un bătrân care a trecut printr-o operație complicată sau care se află deja în perioada de recuperare post-operatorie va avea nevoie de asistență medicală dedicată, grijă și timp. Astfel că trebuie să te asiguri că ai timpul necesar pentru a îngriji o astfel de persoană și din păcate, în vremurile în care trăim, timpul este o problemă pentru mulți dintre noi.

În centrul nostru asigurăm îngrijire și recuperare medicală pentru diferite probleme medicale precum: demență, Parkinson, AVC, recuperare post-operatorie, diabet zaharat, persoane insulino-dependente.

2. Îngrijire și supraveghere medicală 24/24

Perioada bătrâneții poate veni, din păcate, cu multe afecțiuni sau complicații. În urma diferitelor afecțiuni, bătrânii semi-independenți deși se pot descurca să se îngrjirească singuri și să ducă la bun sfârșit acțiunile simple, zilnice, de îngrijire și supraveghere medicală 24/24 nu pot beneficia în propria casă.

Astfel, un cămin de bătrâni care oferă un astfel de serviciu este ideal, asigurând aparținătorii că acesta se află pe mâini bune și în siguranță în orice clipă.

3. Personal de specialitate, echipă medicală de specialitate (completă)

Pentru a asigura o îngrijire medicală completă, în cadrul căminului nostru, bătrânii beneficiază de o echipa medicală completă și specifică problemelor medicale ce pot apărea la vârstele înaintate. Printre specialiștii noștri amintesc: medic de familie, medic psihiatru, psiholog, medic neurolog, medic reumatolog, medic boli interne, medic cardiolog, medic reumatolog, kinetoterapeut.

Cu o astfel de echipă, grijile aparținătorilor dispar rapid.

4. Activități recreative, socializare

Apartenența la comunitate este importantă pentru orice om, însă, pentru cei ajunși la vârsta bătrâneții, are o specificație aparte. Bătrânii vor să se bucure de această perioadă a vieții alături de persoane care le împărtășesc părerile și hobby-urile.

În cadrul centrului Sf. Maria bătrânii au parte de activități recreative sau cluburi în cadrul cărora se pot înscrie pentru a socializa, precum: Clubul de jocuri interactive, Clubul de lectură, Clubul de arte, Clubul de dans, Clubul cinefililor, Clubul de gastronomie etc. Totodată, în cadrul Care Center Sf. Maria bătrânii iau parte la evenimente sociale precum sesiuni de cumpărături, sărbătorirea aniversărilor, a onomasticilor, a sărbătorilor religioase, laice etc.) și cultural-artistice (spectacole de teatru, muzică, dans, film, vizite, excursii etc.) tocmai pentru a nu se simți izolați.

5. Îngrijiri paliative

Îngrijirea paliativă, conform definiției oficiale (dată de World Health Organisation în 2005), înseamnă o abordare medicală orientată spre îmbunătățirea calității vieții pacienților care se confruntă cu boli care prezintă risc pentru viață.

Cu alte cuvinte, îngrijirea paliativă presupune un tratament simptomatic. Aici sunt incluse simptomele psihice (depresie, anxietate) cu care se confruntă mulți dintre bătrâni. Astfel, în cadrul centrului membrii se bucură de îngrijiri paliative pentru ca starea lor de bine să fie îmbunătățită.

În loc de concluzie…

În cadrul Care Center Sf. Maria toți bătrânii sunt tratați cu respect, grijă și empatie pentru a nu se simții niciodată singuri. Încurajăm mereu socializarea și în acest sens propunem mereu noi activități de recreere și relaxare pentru membrii centrului.

În cadrul căminului nostru oferim siguranță și încredere aparținătorilor și facilităm vizitele pentru ca legăturile cu cei dragi să rămână la fel de puternice.

Poate cel mai important aspect de care toți bătrânii beneficiază este dat de serviciile de îngrijire și recuperare medicală de specialitate și de calitate, pentru ca perioada bătrâneții să fie una mai liniștită atât pentru ei, cât și pentru aparținătorii acestora care îi știu în siguranță 24/24.

Dacă ai pe cineva drag în vârstă, care are nevoie de îngrijire și recuperare medicală de specialitate, ne poți contacta telefonic la +40760028331 pentru a afla mai multe despre noi, despre serviciile noastre și cum poți beneficia de acestea.

Articole

Comentarii

Acasă
Favorite
Adaugă
Chat
Profil