Cum afectează Alzheimer familiile

cum-afecteaza-alzheimer-familiile

Milioane de familii din toata lumea sunt în prezent afectate de boala Alzheimer.
Vestea oricărei boli a unei persoane dragi este stresantă pentru familii, dar diagnosticul de Alzheimer poate fi deosebit de debilitant. Și, în timp ce mintea ta este cu gandul la persoana iubită și lupta sa cu boala, este, de asemenea, normal să te întrebi cum afectează Alzheimer și familiile.

Familia ta este pe cale să treacă printr-o călătorie provocatoare, alături de persoana iubită. Probabil aveți multe întrebări despre Alzheimer, iar mintea voastră ar putea simți că se învârte.

Știm că acesta este un moment incredibil de dificil și că există o mulțime de necunoscute pentru familia ta. Deși nu există nicio modalitate de a vă pregăti pentru orice și tot ce se poate întâmpla pe drum, înțelegerea unor schimbări mai frecvente care vor avea loc în familia dvs. poate fi de ajutor în timp ce vă pregătiți emoțional și fizic pentru ceea ce urmează.

Iată câteva dintre modurile în care Alzheimer afectează familiile
Deși știți că există multe schimbări care vin pentru persoana iubită în călătoria sa, iată câteva dintre modalitățile prin care Alzheimer vă va afecta în mod specific pe dvs. și familia dvs.:

Schimbări de relație
Fie că sunteți un îngrijitor principal pentru persoana iubită, fie că pur și simplu îl iubiți și îl susțineți pe cel iubit, acum, în timp ce el sau ea începe o călătorie cu Alzheimer, este important să știți că odată cu trecerea timpului, relația dvs. cu persoana iubită se va schimba.

Pe măsură ce boala progresează și devine mai greu să-ți amintești amintiri, nume și fețe, relația ta va evolua pentru a îndeplini momentele în care aterizează. Deoarece este posibil să fiți chemat să serviți mai mult ca un îngrijitor, se poate simți, de asemenea, că relația cu cel sau cea dragă s-a transformat din „persoana iubită” și mai mult înspre rolul de tip îngrijitor.

Copleșirea emoțională
Pe măsură ce absorbiți și vă adaptați la aceste schimbări de relații, sprijinul este esențial. Să te simți complet copleșit din punct de vedere emoțional este normal chiar acum și odată cu trecerea timpului. Aveți de-a face cu știrile despre prognosticul cuiva drag, stresul determinării îngrijirii, oferind îngrijire și propriile emoții cu privire la orice.

Este cutremurător!

Discuția cu un terapeut, un medic, o persoană dragă sau un prieten vă poate ajuta să rezolvați aceste schimbări și emoții.

Conflict
Din păcate, diagnosticul Alzheimer poate afecta familiile, ducând la conflicte. Cu emoțiile și stresul crescând, și cu toți cei care se ocupă de știri și decizii în modurile lor, pot apărea dezacorduri cu privire la îngrijire, tratament și alte probleme.

Certurile de familie sunt adesea normale și inofensive, dar se pot transforma în conflicte reale în perioadele stresante. Poate doriți să aduceți un prieten de familie sau pe cineva din afara familiei dvs. directe pentru a vă ajuta să luați decizii importante, să puneți întrebări și să serviți ca intermediar atunci când este necesar. Într-o perioadă deja stresantă, familiile ar trebui să se adune împreună, nu să se rupă.

Legături consolidate
Invers, uneori Alzheimer poate afecta familiile prin apropierea lor. Atunci când toată lumea are un scop comun, micile certuri și incidentele din trecut pot fi uitate și toată lumea lucrează împreună. În timp ce nicio familie nu primește un diagnostic de Alzheimer, uneori poate ieși ceva bun din această provocare.

Nu numai că vremurile dificile care urmează unui diagnostic de Alzheimer vă pot întări legăturile cu familia și prietenii pe măsură ce cercul dvs. de sprijin se strânge și funcționează împreună, vă puteți simți și legături consolidate cu persoana iubită. Stresul, durerea și frica în persoana iubită sunt de neînțeles, chiar și atunci când vă confruntați cu propria voastră durere și stres. A veni împreună, a petrece timp de calitate și a face ca fiecare moment să conteze vă poate ajuta să întrețineți o relație mai puternică ca niciodată, cu persoana iubită.

Suntem aici pentru a vă susține familia după un diagnostic de Alzheimer.
Există atât de multe întrebări și decizii care vă afectează familia după un diagnostic de Alzheimer. Este esențial să ai partenerul potrivit în colțul tău.

Aici, la Centrul Care Center Sfanta Maria, echipa noastră este formată din experți în îngrijirea bolii Alzheimer și a demenței. Abordarea noastră centrată pe pacient în ceea ce privește îngrijirea demenței îl ajută pe cel drag să trăiască confortabil și în siguranță acasă, cu semnificație și demnitate, oferind în același timp familiei dvs. sprijinul și liniștea sufletească atât de necesare.

Articole

Comentarii

Acasă
Favorite
Adaugă
Chat
Profil