Cum Alegi Un Azil De Bătrâni Cu Servicii Premium La Preț Bun?

azil-de-batrani

Cât mai multe azile de bătrâni se întrec în pachete de servicii care mai de care mai promițătoare. Acolo unde este cerere, este și ofertă, desigur. Însă, ce obligație ai tu ca aparținător?

Să te asiguri că acel azil chiar oferă toate serviciile promise pe site-urile lor. Desigur, în primă instanță va trebui să te hotărăști între căminul de stat sau cel privat.

Cum te asiguri că ai făcut alegerea potrivită? Citește în continuare articolul pentru a afla cum să alegi un azi de bătrâni cu servicii premium, dar la un preț bun.

Criterii de alegere ale unui azil de bătrâni cu servicii premium la preț bun

În era tehnologiei, testimonialele și feedback-ul altor oameni pe rețelele de socializare sau pe Google sunt foarte importante. Nu alegi nici măcar restaurantul unde vei lua cina fără să cauți câteva testimoniale despre acesta în prealabil, corect?

Dacă în cazul restaurantului, deși alegerea se poate dovedi mai puțin inspirată, riscul nu va fi atât de  mare, însă, atunci când vorbim de un azil de bătrâni, nu poți face compromisuri. Până la urmă, acel azil îi va deveni „casă” mamei sau tatălui tău pentru o perioadă de timp. Niciun copil nu și-ar lăsa părintele pe orice mâini.

Azil de stat vs. azil privat

Pentru început trebuie să facem distincția între căminele de stat și cele private.

Din păcate, în cazul celor de stat, costurile sunt din ce în ce mai mari, iar locurile din ce în ce mai puține deoarece primăriile nu mai au fonduri și pentru acestea. Astfel că nici condițiile nu sunt dintre cele mai bune.

Aparținătorii sau chiar bătrânii care au rămas singuri, nevoiți fiind să se îndrepte spre un azil, aleg mediul privat pentru a beneficia de condiții bune și atenția personalului, de care tot mai mulți se plâng, în cazul celor de stat. Astfel ajungem și la primul criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi un azil de bătrâni și anume:

1. Nevoile actuale și viitoare

Un azil de bătrâni trebuie să ofere condiții foarte bune pentru cei care aleg să locuiască acolo. Începând de la curățenia și mâncarea din centru, la comportamentul și atenția personalului, toate aceste aspecte fac dintr-un cămin, o casă pe termen lung.

Atunci când pășești pentru prima dată într-un cămin trebuie să fii atent la miros. Dacă nu miroase a curat și proaspăt dezinfectat, atunci cu siguranță curățenia din acel cămin nu excelează. Fiind o locuință pentru persoane care se află în recuperare medicală sau care au nevoie de îngrijiri de specialitate, mediul trebuie să fie unul în care curățenia este absolut necesară.

În plus, fii atent și la ordinea care se află în bucătărie și nu uită să verifici dacă există o grădină sau un spațiu în exteriorul căminului în care bătrânii să poată beneficia de activități recreative sau doar de câteva ore de aer curat pe zi.

2. Asigură-te că acel cămin oferă toate acele servicii de care ai nevoie

Pe lângă aspectele de baza, care pot face diferența între un azil bun și unul premium, trebuie să iei în calcul nevoile persoanei pentru care cauți un azil bun. Dacă aceasta se află în perioada post-operatorie și are nevoie de îngrijire specială, trebuie să te asiguri că azilul îi poate oferi condițiile necesare pentru a trece de această perioadă cu bine. De la un personal medical profi, la paturile reglabile, toate aceste aspecte trebuie luate în calcul pentru viitorul rezident.

În cazul în care persoana în vârstă pentru care cauți un cămin nu are nevoie de îngrijire post-operatorie sau recuperare și este semi-independentă, trebuie să te asiguri că azilul îi poate oferi suficiente activități recreative pentru a-i face această perioada mai liniștită, dar și asistență cu personal de îngrijire 24/24, administrarea medicamentelor după prescripția medicului sau monitorizarea parametrilor (tensiune arterială, temperatură, puls etc.). Aceste aspecte sunt indispensabile pentru persoanele ajunse la vârsta bătrâneții, care vine din păcate cu multe complicații și boli.

 3. Crearea la internare a unui pachet care să corespundă nevoilor

În funcție de nevoile pe care le are viitorul rezident, trebuie să te asiguri că azilul îți oferă posibilitatea de creare la internare a unui pachet specific nevoilor acestuia. În funcție de fiecare rezident în parte, azilul trebuie să ofere pe lângă pachetul de bază, și servicii specifice.

Așa cum am menționat anterior, dacă în cazul rezidenților semi-independenți, nevoile acestora nu sunt atât de specifice, și se încadrează mai mult în pachetul de bază, atunci când vorbim de persoane ce necesită îngrijire medicală dedicată, pachetul de servicii trebuie actualizat.

4. Clarificarea costurilor extra ce pot interveni

Transparența costurilor este foarte importantă, mai ales la semnarea unui contract. În momentul în care vei găsi un cămin premium, reprezentanții acestuia îți vor aduce la cunoștință încă din capul locului toate costurile suplimentare ce pot interveni.

Mai ales atunci când vorbim despre bătrâni, problemele acestora de sănătate sunt mereu imprevizibile.

5. Cere informații despre ce include pachetul optat

Încă de la început cere informații despre tot ce include pachetul pentru care ai optat. Fie că întrebi despre cât de des îi vor fi monitorizați parametrii (tensiune arterială, puls, etc.) sau despre cum se desfășoară o zi în cadrul centrului, toate aceste detalii sunt importante pentru liniștea ta.

Trebuie să fii sigur că ai făcut cea mai bună alegere pentru cel drag, corect?

Iar dacă încă nu ai găsit azilul de bătrâni ideal pentru cel drag ție, Care Center Sf. Maria îndeplinește toate criteriile amintite, atât de importante în alegerea unui cămin. Transparența atunci când vine vorba de costuri, respectul pe care îl acordăm membrilor, grija pentru necesitățile lor și dorința de a le oferi tuturor șansa la o bătrânețe mai liniștită, sunt factorii care ne-au devenit obiective încă din prima zi de activitate.

Dacă ai pe cineva drag pentru care cauți un azil cu servicii premium la preț bun, Care Center Sf. Maria este ideal pentru tine. Contactează-ne fie la telefon +40760028331 sau pe email office@carecentersfmaria.ro pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim în cadrul centrului și mai ales, despre costuri.

Articole

Comentarii

Acasă
Favorite
Adaugă
Chat
Profil