Cum Arată Cel Mai Bun Cămin De Bătrâni Din București

cel-mai-bun-camin-din-bucuresti

Cum arată căminul ideal pentru cel drag din familia ta? Are o curte mare, camere spațioase și luminoase și o bucătărie pe măsură?

Dacă ți-ai început deja o listă de lucruri pe care un cămin trebuie musai să le aibă, vin în sprijinul tău și în acest articol îți dezvălui acele aspecte mai puțin discutate sau luate în calcul atunci când cauți o viitoare casă pentru un vârstnic.

Fiecare perioadă a vieții are farmecul ei, desigur. Copilăria este cea mai simplă perioadă a vieții. Tinerețea este perioada noilor începuturi, în timp ce bătrânețea vine din păcate cu cele mai multe complicații. Persoanele active și sănătoase de altă dată se confruntă acum cu diferite afecțiuni, care mai de care mai complicate.

Independența și puterea de altă dată sunt la limite și bătrânii necesită din ce în ce mai mult ajutorul familiei. Chiar și așa, în era vitezei, copiilor le este greu să aibă grijă de părinții lor în vârstă deoarece au propriile familii și joburi.

Ce se întâmplă cu aceștia dar și cu cei ai căror copii lucrează în străinătate și nu îi pot ajuta? Își caută un cămin de bătrâni care să le ofere atât sprijinul cât și îngrijirea medicală atât de vitale la această vârstă, dar și un spațiu sigur și de socializare pentru aceștia, în care zilele să nu fie pline de griji sau singurătate.

Aspecte pe care cel mai bun cămin de bătrâni din București trebuie să le bifeze:

1. Îngrijire medicală de specialitate

Așa cum am punctat anterior, bătrânețea vine cu multe complicații medicale pentru care nimeni nu este pregătit. Boala nu iartă pe nimeni, din păcate. Astfel că un cămin de bătrâni bun ar trebui să aibă o echipă medicală completă care nu doar să intervină atunci când unul din membri are o urgență medicală, ci care să monitorizeze afecțiunile membrilor constant.

Nu doar pentru vârstnici acest punct este esențial, ci și pentru aparținătorii acestora care pot sta liniștiți știind că cei dragi sunt îngrijiți și monitorizați continuu. În plus, acest aspect reprezintă un avantaj chiar și pentru aparținătorii care se află în țară, nu doar pentru cei care lucrează în străinătate. Acasă nu le pot oferi acestora îngrijire medicală 24/7. Iar un bătrân care este imobilizat la pat are nevoie de un însoțitor și este din ce în ce mai greu să găsești o persoană dispusă să îngrijească un bătrân.

2. Asistență

Acest punct se află în strânsă legătură cu punctul anterior și se referă exact la nevoia bătrânilor de a fi ajutați. Fie că este vorba de activități simple sau mai complicate, bătrânii semi independenți pot avea avea nevoie de ajutor pentru a le duce la bun sfârșit. Tocmai de aceea un cămin de bătrâni trebuie să asigure asistență membrilor în toate activitățile pe care aceștia le fac zilnic. Fie că este vorba de o scurtă plimbare prin curte sau să coboare scările.

3. Activități recreative specifice vârstei

Acestea sunt foarte importante atunci când alegi un cămin. Asigură-te că azilul respectiv are o listă de activități recreative pentru membrii actuali și informează-te despre acestea. Fie că este vorba despre seara de film sau de o seară de răsfăț pentru doamne care să cuprindă tuns și vopsit, toate aceste activități redau zâmbetul bătrânilor și îi ajută să se simtă importanți și răsfățați, chiar și departe de casă.

4. Personalul și administratorul căminului

Ia aminte că persoanele acestea vor avea grijă de cel drag ție. Astfel că încă de la prima impresie trebuie să îți pară nu doar de încredere, ci calde, deschise și calme. Aceste calități sunt primordiale în îngrijirea vârsticilor. Cu administratorul căminului vei ține mereu legătura pentru a afla ce face cel drag ție, astfel că trebuie să te simți ascultat și înțeles de către acesta încă de la prima discuție telefonică.

5. Testimonialele altor membri sau aparținători

Poate cele mai importante atunci când vrei să îți formezi o părere completă și corectă a activității unui cămin, sunt părerile celor care fie au stat acolo, fie au pe cineva drag acolo. Citește testimonialele acestora, punctele tari și punctele slabe pe care le subliniază și formează-ți o părere cât mai complexă. Nu uită că acestea sunt cele mai sigure deoarece vin de la oameni care cunosc atât centrul, cât și personalul îndeaproape.

Ce cămin de bătrâni din București să alegi?

Care Center Sf. Maria bifează cu brio fiecare aspect din lista anterioară și a creat de-a lungul anilor o comunitate de oameni frumoși, calmi și săritori. În centrul nostru bătrânii nu sunt doar îngrijiți, ci și ascultați, încurajați și respectați. Încercăm să oferim nu doar cele mai bune servicii de îngrijire medicală și post-operatorie, dar și momente liniștite într-un cadru relaxant și familial.

Fiecare membru primește atenția și grija de care are nevoie și este încurajat să socializeze și să participe la cât mai multe dintre activitățile pe care le oferim cu drag tuturor.

Dacă vrei să afli mai multe despre pachetele noastre poți citi mai multe aici și dacă vrei să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, ne poți telefona la: +40760028331.

Articole

Comentarii

Acasă
Favorite
Adaugă
Chat
Profil