Top 5 Motive Să Alegi Un Cămin De Bătrâni Din Pipera

camin-de-batrani-pipera

„Cine nu are un bătrân, să își cumpere!”. Așa sună o vorbă din popor care ne amintește de cât de norocoși sunt cei care au un bătrân în viața lor, dar și de responsabilitatea pe care o avem față de aceștia. Ajunși la o vârstă respectabilă, bătrânii sunt înțelepți și reprezintă un izvor de cunoștințe. Pentru implicarea și dedicarea de care au dat dovadă crescându-și copiii și apoi nepoții, merită o perioadă fără griji în care să se bucure doar de liniște, în care să nu își mai dedice timpul decât activităților recreative și mai ales, sănătății.

Ce poți face pentru o persoană ajunsă la bătrânețe pentru a-ți arată recunoștință și mulțumirea pentru toate eforturile ei? Să îi fii alături la bine, și mai ales la greu, desigur. Așa cum bine știi, bătrânețea vine „la pachet” cu multe complicații și boli ce pot face această perioadă mult mai dificilă.

Dar ce te faci atunci când timpul nu îți permite să îi oferi celui drag grija și atenția pe care le merită din plin? Apelezi la ajutorul unui centru care poate avea grijă de acesta în locul tău.

Dacă ești din București și cauți un cămin de bătrâni, probabil te-ai lovit deja de o sumedenie de opțiuni din care poți alege, însă, care este cea mai potrivită? Pentru a afla de ce să alegi un cămin de bătrâni din Pipera, citește articolul în continuare.

De ce să alegi un cămin de bătrâni din Pipera:

1. Zonă liniștită

Dacă nu îi poți oferi persoanei în vârstă din familia ta oportunitatea de a se bucura de acești ani din viață într-un loc liniștit, la munte sau la mare, departe de agitația și zumzetul cotidian și gălăgia urbană, te poți îndrepta spre o zona din București unde s-ar bucură de cel puțin aceeași liniște.

Deși i-ar lipsi cu siguranță peisajul montan, gălăgia urbană din centrul Bucureștiului nu ar deranja-o niciodată în Pipera. Motivul principal pentru care mulți bucureșteni aleg să se mute în Pipera este liniștea, de care nu se pot bucura în orice altă zonă a Bucureștiului, cu atât mai puțin în centru sau la periferie.

Care Center Sf. Maria se află în Pipera, o zonă cunoscută pentru liniște și lipsa aglomerației. Locația a fost aleasă tocmai pentru a asigura tuturor membrilor zile liniștite și un somn bun, lipsit de zumzetul continuu al mașinilor, atât de greu de evitat în București.

2. Aer curat

Aerul curat ne poate crește calitatea și speranța la viață. Acest fapt este demonstrat de mult, iar ce perioadă mai bună există, în care să te bucuri în sfârșit de aer curat, dacă nu la bătrânețe? După o viață întreagă în care părinții sau bunicii tăi s-au spetit zi de zi la locuri de muncă mai mult sau mai puțin dificile sau mai riscante din punct de vedere fizic, totul pentru a-ți oferi tot ce este mai bun, merită să se detașeze de poluarea orașului.

Zona Pipera este o zonă în care calitatea aerului este mult mai bună decât în Bucureșți, deoarece în această zona se află în special case sau clădiri de birouri.

Dacă nu ești încă ferm convins că Pipera este cea mai bună alegere, următorul argument te va convinge…

3. Se află în apropierea centrului Bucureștiului

Dacă te gândești că îți va fi destul de greu să facilitezi vizitele într-un cămin din Pipera, trebuie să știi că Pipera se află în apropierea centrului Bucureștiului. Astfel că, oriunde ai lucra în centru, ai reuși să ajungi destul de rapid într-o vizită la cel drag, în căminul din Pipera.

Oricât de mult am încerca să minimizăm acest aspect, dorul de copii este poate cel mai greu sentiment care îl poate încerca pe un părinte. Pentru a nu pierde legătură cu cel drag și pentru a-i potoli dorul, îl poți vizita ori de câte ori simți nevoia. Indiferent de cât de bine este îngrijit într-un centru, unui bătrân îi va lipsi mereu familia și timpul cu cei la care ține atât de mult.

Desigur, pentru cei dragi nouă nicio distanță nu este prea mare pentru a-i vedea, însă, din fericire, Pipera nu este atât de departe.

4. Mijloace de transport în comun

Poate deși ești deja convins că Pipera este o zonă potrivită pentru un cămin de bătrâni, însă, instant te gândești, cum vei ajunge dacă nu ai mașină?

Din fericire, transportul în comun este suficient de dezvoltat în această zonă deoarece există foarte multe firme ale căror sedii se află în Pipera; tranzitul spre această zona fiind destul de intens pe timp de zi. Astfel că, deși nu deții un vehicul personal, poți veni ori de câte ori vrei în vizită la cel drag, cu mijloacele de transport în comun.

5. Grădina

Atunci când locuiești o viață întreagă la bloc, o grădină este tot ce îți poți dori. În perioada în care trăim, după un an în care mai mult am stat în carantină, poate cea mai mare dorință a celor mai mulți dintre noi, era să fi locuit la casă, acolo unde oricând poți ieși în grădină, la aer curat și te poți bucura de orice răsărit și apus.

Pentru persoanele în vârstă, o grădina în care să se adune pentru a schimba idei și păreri poate însemna mai mult decât îți poți imagina.

În loc de concluzie…

Dacă te-ai convins că o zonă precum Pipera poate reprezenta cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un cămin de bătrâni, la Care Center Sf. Maria îți oferim toate aceste beneficii, împreună desigur cu o îngrijire 24/24 și recuperare pentru ca persoana în vârstă dragă ție să beneficieze de tot ce are nevoie la această vârstă. De la asistență 24/24 până la cluburi de recreere pentru a le asigura integritatea în comunitate, bătrânii au parte de tot confortul, respectul, grija și empatia de care au nevoie, pentru că această perioadă să fie una mai ușoară și mai frumoasă pentru ei.

Dacă ai o persoană dragă care are nevoie de îngrijire și recuperare sau doar de un cămin în care să se bucure de atenția de care acasă nu are parte, contactează-ne: +40760028331.

Articole

Comentarii

Acasă
Favorite
Adaugă
Chat
Profil